Hozzávalók (1 kalácshoz)
A tésztához: 500 g finomliszt (BL55), 40 g friss élesztő, 350 ml langyos tej, 3 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:8 evőkanál darált mák, 8 evőkanál porcukor, 50 g olvasztott vaj, 12 g vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja (lehet dióval is készíteni). A kenéshez:1 db tojás sárgája
Elkészítés
2. Ezután a Gyúrólapra tesszük a tésztát és kb 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal, úgy, hogy mindenhol vajas legyen, rászórjuk a mákos-porcukros keveréket, meghintjük a vaníliás cukorral és ráreszeljük a citromhéjat. Feltekerjük a tésztát.
3. Ezután koszorúba hajtjuk a kalácsunkat, a végeit egymásba dugva, összedolgozva, szép kerekre igazítjuk. Éles késsel bemetsszük a kalácsot, körbe - szimmetrikusan, majd a szeleteket félrefordítva, lapjára igazítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése