Mostanában nagyon kevesett eszünk halat Magyarországon, ami igen nagy probléma. Sok kezdeményezést lehet hallani és látni a tévében, rádióban. Én is szeretném most egy kicsit meghozni a kedveteket egy kis halevéshez, íme egy nagyon finom halas recept.
Fűszeres tengeri halfilé
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc 800 Watton, 5 perc pihentetés
Hozzávalók:
6 db halfilé (kb. 120 g/ filé)
1 doboz zöldfűszeres krémsajt
1 db húsleveskocka
1 csokor vegyes zöldfűszer (petrezselyem, snidling, tárkony)
100 ml sűrű tejszín
Só és őrölt bors
- A fűszeres sajtkrémmel mindegyik halfilét megkenjük, majd felgöngyöljük őket, és egy fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne essenek szét. Ezután ráhelyezzük őket a McroGourmet szűrő tálcájára.
- A vizes tálcát feltöltjük 400 ml higed vízzel, és beletesszük a húsleveskockát. A szűrő tálcát a Gőz Bázisra helyezzük, leledjük és a filéket 800 Watton 10 percig pároljuk a mikrohullámú sütőben.
A friss fűszereket felaprítjuk a Turbó Aprítóval, és összekeverjük a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk. Végül ráöntük a halfilékre és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése