2010. szeptember 29., szerda

Joghurtos-málnás desszert

Engedjétek meg, hogy a hét akciós pudingtanoncához ajánljak egy kíváló receptet. Könnyen elkészíthető és garantált a siker.

Hozzávalók :

 

(6 főre) 

  • 400 ml habtejszín
  • 300 ml gyümölcsjoghurt
  • 100 g porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 4 doboz málna (kb. 500 g)
  Elkészítése: 

- A habtejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre.
-  A gyümölcsjoghurtot a zselatin fix-szel 1 percig verjük habverővel.
- Hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, amíg a porcukor teljesen el nem olvad.
- Ezután a tejszínhabot kivesszük a hűtőből, és keverőkanállal óvatosan hozzákeverjük.
- Pudingtanoncokba töltjük a krémet.
- Min. 3 órát hűtőben pihentetjük, amíg megdermed.
- Amikor megdermedt, egyszerűen kicsúsztatjuk belőle.
- Dermedés után, tálaláskor a joghurtbombákat a tányér egyik végébe állítjuk.
- A málna felét botmixerrel összeturmixoljuk, és ráöntjük. A megmaradt málnaszemekkel körbe díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése